DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-02-2024 11:20   Güncelleme : 26-02-2024 11:21

İsrail'in Gazze Saldırıları Sürüyor. Netanyahu Refah'a Saldırıyı Onaylamak İçin Kabineyi Toplayacak

Gazze'de 30 bin Filistinliyi öldüren İsrail saldırılarına devam ediyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine saldırıyı onaylamak için kabineyi toplayacağını açıkladı.

İsrail'in Gazze Saldırıları Sürüyor. Netanyahu Refah'a Saldırıyı Onaylamak İçin Kabineyi Toplayacak

Gazze'de 30 bin Filistinliyi öldüren İsrail, daha büyük bir katliama hazırlanıyor. Saldırılardan kaçan 1 buçuk milyon Filistinlinin Gazze'de sığınabileceği son nokta olan Refah kenti, İsrail'in hedefinde.

 
İsrail Başbakanı Netanyahu, Refah kentine saldırı ve buradaki sivillerin tahliye planlarını onaylamak için hafta başında kabineyi toplayacağını açıkladı. Hamas ile esir takası ve "Refah’taki Hamas taburlarının yok edilmesi" için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını da ifade eden Netanyahu, bu nedenle Paris’e bir heyet gönderdiğini belirtti.
 
Bu arada, İsrail basını, Paris'tekinden daha düşük temsil düzeyine sahip bir İsrail heyetinin de esir takası anlaşmasıyla ilgili müzakerelere devam etmek için Katar'a gideceğini yazdı. Haberlerde kaynak gösterilen İsrailli yetkililer, "müzakerelerin iyi ve olumlu havada geçtiğini" belirtmiş ancak anlaşmaya varmak için henüz erken olduğunu ifade etmişti.
 
Öte yandan Kızıldeniz'de de tansiyon yüksek. Husiler, Aden Körfezi'nde bir Amerikan petrol tankerini ve Kızıldeniz'de bir dizi Amerikan savaş gemisini hedef aldıklarını duyurdu. Açıklamada saldırının "Filistin halkına yönelik zulme karşı ve ülkelerine yönelik Amerikan-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak" gerçekleştirildiği ifade edildi. Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere ise saldırıya karşılık olarak Yemen'i vurdu. Pentagon'dan yapılan açıklamada Yemen'de 8 farklı yerde 18 Husi hedefininin vurulduğu bildirildi.
AdminAdmin