DÜNYA
Giriş Tarihi : 16-02-2024 09:30   Güncelleme : 16-02-2024 10:09

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Sürüyor Netanyahu, Refah Kentine Saldırmakta Israrlı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında öldürülen Filistinli sayısı 28 Bin 500'ü geçti... İsrail Başbakanı Netanyahu ise tüm tepkilere rağmen, Filistinlilerin sığındığı son bölge olan Refah'ı hedef alacaklarına ilişkin  açıklamalarını sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Sürüyor Netanyahu, Refah Kentine Saldırmakta Israrlı
 
İsrail, Gazze'de tüm dünyanın gözü önünde 132 gündür katliam yapıyor.

İsrail ordusunun hedefinde bu kez Gazze'deki Nasır Hastanesi vardı.

Han Yunus kentine bulunan hastaneye füzelerle saldıran İsrail güçleri çok sayıda Filistinliyi öldürdü.

7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda katledilen Filistinlilerin sayısı 28 Bin 500'ü geçti...

Refah kentine yönelik katliam hazırlığına, dünyadan tepkiler birbirini izlerken, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan saldırı planına ilişkin açıklama geldi.

Refah'a kara saldırısı düzenleyecekleri mesajını veren Netanyahu, "Tam 'zafere' kadar savaşacağız ve bu, sivillerin savaş bölgelerini terk etmesine izin verdikten sonra Refah'ta da güçlü bir operasyonu da içeriyor" ifadesini kullandı.

Son olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron, Netanyahu ile telefonda görüşerek Refah'a muhtemel bir askeri operasyona kesin şekilde karşı olduğunu ifade etti.

Birleşmiş Milletler de "İsrail'in Refah'a topyekun bir saldırı düzenlemesi, vahşet suçu işleme riskini çok ciddi artırır" uyarısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri' ise İsrail'e soruşturma başlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki onlarca sivilin ölümüne neden olan hava saldırıları ile Lübnan'da beyaz fosfor kullandığı iddialarını soruşturuyor.

ABD'nin İsrail'e sağladığı silahların sivilleri öldürmek için uygunsuz şekilde kullanıp kullanmadığını tespit edilmeye çalışılıyor.
AdminAdmin