DÜNYA
Giriş Tarihi : 26-01-2023 09:07   Güncelleme : 26-01-2023 09:09

Peru Cumhurbaşkanı'ndan, Göstericilere Ateşkes Çağrısı

Peru'da Cumhurbaşkanı Boluarte'ın istifası ve erken seçime gidilmesi talebiyle düzenlenen protesto eylemleri sürüyor.. Boluarte, kendisini haftalardır protesto eden göstericilere "ulusal ateşkes" çağrısında bulundu. Eylemlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 62'ye yükseldi.

Peru Cumhurbaşkanı'ndan, Göstericilere Ateşkes Çağrısı

Peru'da Cumhurbaşkanı Dina Boluarte, kendisini haftalardır protesto eden göstericilere "ulusal ateşkes" çağrısı yaptı.

Boluarte, ülkedeki sosyal krizin aşılması için göstericilerle diyaloğa hazır olduğunu belirtti.

Protestolarda orantısız güç kullanıldığı suçlamalarını kabul etmeyen Boluarte, güvenlik güçlerinin Peruluları korumak için yasalar çerçevesinde hareket ettiğini savundu.

Cumhurbaşkanı, olağanüstü hal ilanı kapsamında ordunun polise destek verdiğini ancak protestocularla teması olmadığını da ifade etti.

Dina Boluarte, hükümetinin şiddete yol açmadığını, görevlerinin 33 milyon Peruluyu korumak olduğunu yineledi.

Peru'da protestolar, eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun 7 Aralık 2022'de Kongre tarafından görevden alınması üzerine başlamıştı.

Hükümet karşıtı protestolarda 2 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle 11 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 62'ye yükselmişti.

Göstericiler, Cumhurbaşkanı Boluarte'nin istifa etmesini, erken seçime gidilmesini ve gözaltında bulunan eski Cumhurbaşkanı Pedro Castillo'nun serbest bırakılmasını istiyor.

AdminAdmin