SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-03-2024 13:55   Güncelleme : 06-03-2024 13:55

Dünya, Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Başkent'te Buluşuyor

Cumhuriyet’in 2. Asrında , Dünya, bir kez daha Başkent'te buluşuyor. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği  ile Ortadoğu Organ Nakli Derneği’nin Uluslarararası kongresi Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de başlıyor.  

Dünya, Prof. Dr. Mehmet Haberal Öncülüğünde Başkent'te Buluşuyor
 
Çocuklarda organ nakli ele alınacak. Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünyaca ünlü bilim insanlarını ağırlayacak. 2 gün sürecek toplantıya yüzlerce bilim insanı katkı sağlayacak.  Haberal, kongre öncesinde Ankara’ya gelen konuklarını Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde ağırladı.
 
Dünya, Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde Başkent te buluşuyor. Haberal'ın kurucusu olduğu Türkiye Organ Nakli Derneği, Türk Dünyası Transplantasyon Derneği  ile Ortadoğu Organ Nakli Derneği'nin uluslararsı kongresi YARIN, Kızılcahamam Patalya Termal Otel'de başlıyor.
 
Alanında öncü bilim insanları çocuklarda organ naklini ele alacak. Yüzlerce bilim insanı katkı sağlayacak. Gelemeyenler zoom üzerinden katılacak. 
 
Prof Dr Haberal, kongre öncesinde Ankaraya gelen konuklarını Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde ağırladı. Sağlık ve eğitimde her zaman destek verdiği Ortaasya ve Ortadoğu ülkelerine mesajı netti Haberal'ın. Konuklarını makamında ağırladı sonrasında. Gürcistan ve Azerbaycan'dan gelen konuklar Haberal'a teşekkür etti.
 
2 gün sürecek kongrenin açılış seremonisinde, önce ev sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal, sonrasında ise MESOT Başkanı Prof. Dr. Mohammad Ghanaimat ve Dünya Organ Nakli Derneği bir önceki başkanı Başkanı Prof. Dr. MArcelo Cantarovich hitap edecek meslektaşlarına. Ardından bilimsel oturumlar başlayacak. Bilim insanları, ülkelerindeki son gelişmeleri, yenilikleri paylaşacak, görüş alışverişlerinde bulunacak.
AdminAdmin