GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-03-2024 08:49   Güncelleme : 29-03-2024 10:55

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Başkent Üniversitesi'nde Anıldı

Ömrü boyunca Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı için çabaladı. Defalarca ölümden döndü ama davasını bırakmayı bir an bile düşünmedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın doğumunun 100. yılında Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi, panel düzenledi. 

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Başkent Üniversitesi'nde Anıldı
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Serdar Denktaş, Büyükelçilik temsilcileri, Kıbrıs gazileri, komutanları, akademisyenler ve öğrenciler bir aradaydı. "Mücadeleci Denktaş ve baba Denktaş" anlatıldı. Haberal, yavru vatana desteğini vurguladı, "Başkent Üniversitesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ederiz" dedi. 
 
Hayatını "Kıbrıs Davası"na adadı. Özellikle 1960’lı yılların başından 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na kadar halkının uğradığı zulümlerin yakın tanığı oldu, o acıları yüreğinde hissetti. Tüm çabaları, Kıbrıs Türk halkının barış içinde ve özgürce yaşayacağı bir ülke yaratmak içindi. Ve KKTC’yi kurarak huzur içinde gözlerini hayata yumdu.
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, doğumunun 100. yılında Başkent Üniversitesi'nde özlemle, saygıyla anıldı. Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi'nce düzenlenen etkinliğe, Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mütevelli Heyet Başkanı Şakir Kaleli ve üyeler, Serdar Denktaş, Büyükelçilik temsilcileri, Kıbrıs gazileri, komutanları, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Önce Fotoğraflarla Rauf Raif Denktaş sergisi açıldı. Serdar Denktaş ve Haberal birlikte gezdi, sergiyi. Ardından Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu'nda panel düzenlendi. 
 
Denktaş'ın hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından Rauf Denktaş'ın oğlu Raif Denktaş'ın söz ve bestesini yazdığı "Gelmedin" adlı parçayı, TRT Ankara Radyosu Dış yapımcısı ve Başkent Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yüksek lisans öğrencisi Günçe Yalınkılıç ile Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı gitar sanatçısı Ata Sıvacı seslendirdi. Duygusal anlar yaşandı, Serdar Denktaş, gözyaşlarına hakim olamadı. 
 
Açış konuşmasını merkez müdürü Doç. Dr. Mehmet Balyemez yaptı. Ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Özkardeş çıktı, kürsüye. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Beyazıt Yumuk da saygıyla andı Denktaş'ı. KKTC Büyükelçi yardımcısı Fatma Soykan da Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. 
 
Söz, Prof. Dr. Mehmet Haberal'a aitti. Yavru vatana destek mesajı verdi. Oturum başkanlığını Balyemez'in yaptığı panelde önce Emekli büyükelçi Dr. Ahmet Zeki Bulunç "Mücadeleci Denktaş'ı anlattı. Rauf Denktaş'ın oğlu, KKTC Eski başbakan yardımcısı Serdar Denktaş da "Baba Denktaş'ı özlemle andı. 
 
Panelin sonunda Prof. Dr. Haberal, Denktaş ve Bulunç'a Başkent Üniversitesi seramik atölyelerinde üretilen özel hediyelerle teşekkür etti. Serdar Denktaş da Haberal'a "Toros 100 yaşında" kitabını hediye etti. Denktaş, kampüsten ayrılırken, Prof. Haberal ve Başkent Üniversitesi'ne teşekkür etti. 
AdminAdmin