EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-01-2024 08:24   Güncelleme : 22-01-2024 08:36

Kozan’da üniversite öğrencileri, teknolojiyle köy okullarına ışık tutuyor

Kozan Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencileri, gönüllü olarak teknolojinin ulaşamadığı köy okullarında robotik kodlama dersleri vermeye başladı. Öğrenciler teknoloji eğitimine erişim konusunda eşitsizliği azaltmayı ve öğrencilerin dijital becerilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Kozan’da üniversite öğrencileri, teknolojiyle köy okullarına ışık tutuyor

Gönüllü eğitmen Bilgisayar Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Adnan Gökten, öğrencilerle birlikte köy okulundaki öğrencilere teknolojiyi kullanarak robotik kodlamanın temellerini öğretti.
Yüksekokulunun bilgisayar programcılığı bölümünden gelen öğrenci eğitmenler, köy okullarında, öğrencilerin teknolojiyle tanışmasını ve robotik kodlamanın temellerini öğrenmesini sağlamak için 6 hafta boyunca ders düzenledi.
Gökten, yaptığı açıklamada, "Teknoloji çağında yaşadığımız bu günlerde, her çocuğun teknolojiye erişimi olmalı. Bu sebeple, biz de öğrencilerimizle birlikte gönüllü olarak köy okullarında robotik kodlama dersleri düzenleyerek, bu değerli bilgiye erişimlerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu girişim, öğrenciler arasında heyecan oluştururken, köy okullarındaki öğrenciler de teknolojiyle daha yakından tanışma fırsatı buluyor. Öğrenciler, kodlama becerilerini geliştirerek aynı zamanda problem çözme ve işbirliği yeteneklerini de güçlendiriyor” dedi.

AdminAdmin