GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-03-2024 16:57   Güncelleme : 05-03-2024 16:58

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Konuk Etti

Başkent Üniversitesi, 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u ağırladı. 3 Mart yasalarının 100. yıldönümü konferansını verdi Başbuğ. Gençlere önemli mesajları vardı. Prof. Dr. Mehmet Haberal da "Bu ülkenin vatandaşı olarak görevimiz ülkemizi yüceltip yükseltmek, eserler kazandırmak" dedi. "Çok çalışın" diye seslendi gençlere. Ve İlker Başbuğ'a teşekkür etti. Haberal, Başbuğ'a Başkent Üniversitesi kampüsünü de gezdirdi. Sonrasında Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ndeki makamında ağırladı.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u Konuk Etti
 
3 Mart 1924 yasalarının yüzüncü yıldönümünde Başkent Üniversitesi'nde "Türk Devriminin amaçları ve Uygulama Stratejisi" konulu konferans düzenlendi. Konuk konuşmacı; 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'du.
 
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başbuğ'u ve konuklarını öğle yemeğinde ağırladı önce. Ardından Avni Akyol Konferans Salonundaki programa geçtiler. Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açış konuşmasını, konferansı düzenleyen, Ordinaryus Prof. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seçil Karal Akgün yaptı. Ardından Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Özkardeş konuştu. 
 
Ve Prof. Dr. Mehmet Haberal çıktı kürsüye. "Başkent Üniversitesi'nde tarihi bir gün" dedi. Önce tarihimizi bileceğiz diyerek önemli mesajlar verdi. 
 
Özgeçmişinin okunmasının ardından söz İlker Başbuğ'a aitti. 3 Mart yasalarını anlattı. Gençlere; "Atatürk'ü daha doğru anlamak için birinci kaynaklara gidin" diye seslendi. 
 
Prof. Dr. Haberal, Prof. Dr. Özkardeş ve Prof. Dr. Akgün, Başbuğ'a Başkent Üniversitesi seramik atölyelerinde üretilen özel hediyelerle teşekkür etti. Haberal, Başbuğ ve konuklar, daha sonra Ordinaryus Prof. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret etti. Haberal, 1 milyon kitap kapasiteli kütüphaneyi de gezdirdi Başbuğ'a. Büyük ilgi ve beğeniyle dolaştı Başbuğ. 
 
Prof. Dr. Haberal, İlker Başbuğ, Yekta Güngör Özden ve Sami Selçuk'u Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'ndeki makamında ağırladı. 26. Genelkurmay Başkanı, Haberal'a teşekkürle ayrıldı. 
AdminAdmin